Jenna är min matguru här i Korea. Hon har stenkoll på all mat. Och det hon inte vet, det tar hon reda på. Vi gick till en av hennes favorit ddukbokkiställen här i Sinchon. Det som är så speciellt med detta stället är att man lagar det med ELD! Dessutom så heter det Uncles eftersom det är tre farbröder som har doktorerat i ddukbokkisås.
Körsbärsträd välkomnar en.
Vi valde vårt egna lilla bås/rum där vi satt på golvet.
Väggarna var dekorerade med texter från besökare.
Inlagd rättika och gurka för att rena paletten.
Maten var ddukbokki som är rice cakes (rismjöl i avlånga stavar), fish cakes (pressad fisk, kallas odeng på japanska), vårlök, lite grönsaker, hårdkokt ägg och på detta låg en hel friterad bläckfisk (squid, inte octopus).
Hugger in/imiterar bläckfisken fast är mindre flottig.
En väldigt glad tjej som ser fram emot första målet mat på dagen.
Söta fina Jenna som klipper upp till mumsbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar