2011-05-27

OBS! Uppdatering!!!

Av någon konstig anledning så fungerar inte min Skype. Jag har ominstallerat och ominstallerat, men inget fungerar...

Så då får det bli att jag uppdaterar lite mer frekvent här.
Borde har gjorde det hela tiden, men av någon konstig anledning så har jag inte det.

Det börjar närma sig slutet... Hittills har vi haft 2 Hejdå-fester. Det är alltid lika hjärtekrossande att säga farväl, speciellt till de människorna som man har betraktat som sin familj de senaste månaderna. Ashley och Clumsy är inte längre i Amsterdam. Dock så kommer Clumsy tillbaka den 15e så förhoppningsvis är jag kvar.

Har fortfarande inte köpt min biljett hem. Men det är lite mer komplicerat än så, så jag får helt enkelt vänta lite.

På tisdag drar jag dock från Amsterdam till min drömstad sedan länge: London, baby! Jag har länge drömt om att åka dit, men av någon mysterisk anledning inte fått tummen ur röva och åkt dit. Hursomhelst, nu ska det äntligen ske! Ursprungligen skulle jag åkt dig med Veronica, men eftersom hon misstolkade dagarna när hennes tenta var så kan hon inte följa med. Vilket är himla synd, slängt bort pengar på inget.... Jag bokade mitt hotell idag och det enda som jag behöver göra nu är att växla pengar.

Ikväll, ska jag ta mig en liten studybreak och gå med de andra för att äta på Amsterdams bästa Mexikanska restaurang, eller restaurang och restaurang.... det är mer en liten håla. Men döm inte boken by its cover (ARGHHHH, min svenska är helt lost. Jag hatar att jag börjar låta som victoria silverstedt, så blåst är jag inte eller är jag?).

Håller fortfarande på med min sista uppsats. Skriver om Obama Kampanjen 2008, hur YouTube användes som New Media Strategies för att vinna valet. Har redan skickat in mina andra uppsatser i de andra kurserna. Jag har läst 4 kurser här nere:
 • Equivocal Documents: photography as Art 1960-today
 • Art of the 20th Century
 • Cyberspace: New generations and new forms of political engagement
 • Media Art & Critical Design
Jag måste säga att alla kurser har varit bra, vissa mindre, andra bättre.
Jag har nu avklarat 3 tentor och 2 uppsatser.

Jag skickade in min uppsats för Media Art & Critical Design igår. Inte fullkomligt nöjd med den (perfektionist) men ändå glad. Jag skrev om Sydkoreas U-city koncept, Internet beroende och isolation.

I konstkursen hade jag en tenta i onsdags, det var helt ok. Satte 70% av alla konstnärer, vilket är förvånansvärt eftersom det enda konstnärerna jag kunde innan jag började kursen var Klimt och Monet. Oja! Mona Lisa givetvis, målades av Van Gogh. Sedan var det inlämning av uppsatsen: Viritual museum. Jag och Jeanne valde ut 12 konstnärer och deras verk och skrev varför vi ville ha dem i vårt museum. Vi valde the Beyeler Foundation Museum designad av Piano Renzo att ha vår utställning. De tolv konstnärerna vi valde var en blandning av fotografer, skulptörer, regissörer m.m. Att säga farväl till min lärare var svårt. Hon har varit den bästa läraren jag har haft. Väldigt passionerad, sympatisk och en förebild.

Fotokursen var en online tenta som jag hoppas gick bra. Har dock inte fått något reslutat ännu.

Sitter ju och skriver på min uppsats i cyberspace kursen nu....
Får uppdatera om det senare.
Kram

2 kommentarer:

 1. Nu vill jag inte låta som en know-it-all (eller som victoria silverstedt) men målades inte mona-lisa av allas vår leonardo?

  Åååh om du åker till London måste du äta massa koreanskt åt mig! Ha så skoj! :D

  SvaraRadera
 2. lol, det var ett extremt dåligt skämt. Jag vet att da vinci målade flickan med pärlörhänget (ops! I did it again!).

  Korenskt? Var? Du måste ge mig tips vart jag ska gå! Har inte ätit på koreansk restaurang på evigheter!

  SvaraRadera