2013-05-02

Jokbal/grisfötter till middag

Efter kaffe i Samchungdong tog vi en shuttle bus till City Hall för att möta upp Wonil för middag. Dock var bussen helt full, med det är inget problem. När man tror att det inte går att klämma in fler människor så kan man få in 3 till. Vi sprang mot city hall eftersom Wonil hade väntat 20 minuter och det började bli fullt på restaurangen. Man kan inte gå till vilken som helst utan denna är den enda som är bra, enligt Wonil och Jeongah. Lukten är väldigt viktig. Om det inte luktar gott utanför så ska man inte gå in. Denna restaurang är jättepopulär så om man kommer efter 18 får man köa utanför. Dock kom vi springande och fick bord. 

Jag har aldrig ätit grisfötter men tycker inte det är speciellt konstigt, det är inte konstigare än att äta fläskfilé, bacon etc. Kött som kött. Det är något som jag gillar med Korea, man tar vara på allt. 


Till köttet serveras en skål med en klar vätska med vitlöksbitar i. I det lägger man riven vitkål så att det blir som en dressing. VARNING! Drick inte detta, som Geebum gjorde hehehehe. Det är väldigt starkt! EXTREMT mycket vitlök. Sedan så tar man kött, kimchi gjord på rättika och vitkålsblandningen och äter. Jag hade inga förväntningar alls, men vad gott det var! Helt fantastiskt.

Till detta ingick en duk mandu guk som är en soppa med mandu (degknyten) och ddok (rice cake).
 
Efteråt beställde vi in bibim naengmyung vilket är kalla nudlar i stark gochujangsås, som jag redan har erfarenhet av.

Stället ligger på en lite gata i närheten av city hall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar