2013-04-28

Noryangjin Fish Market

Något som stod på min lista var att äta levande bläckfisk på Noryangjin Fish Market. Så i lördags ikväll mötte jag upp Geebum och Jiwoo för att äta lite middag på marknaden. Det är svårt att beskriva hur stort det var. I rutmönster med gångar överallt kunde man köpa färsk färsk fisk och skaldjur i alla former och färger.


Vi gick och spanade på vad vi skulle köpa och min prio var räkor. Det fanns stora akvarium och tankar med levande fiskar och uppradade bläckfiskar, skaldjur och andra fiskar som jag inte ens har hört talas om.Efter att ha beslutat oss för  Sea Squirt (ingen aning vad det är på svenska, men det ska vara jättenyttigt), Sashimi, räkor och bläckfisk (squid) valde vi en säljare som verkade hyfsat pålitlig. Alla skriker och drar i en för att man ska handla oss dem. De fångade en fisk åt och och rensade och filéade på plats (video kanske kommer senare) och sedan fick vi följa med säljaren till en restaurang (video kommer som sagt när jag har tid att redigera). Trångt, högljutt och fullsatt men ack sån upplevelse.


 Sashimi!

 Sea Squirt
 Benen och huvud fick vi med oss i en plastpåse som restaurangen sedan kokade soppa på.

 Trots att det var min idé och önskan fick jag panik när jag såg bläckfisken (video kommer sen). De krälade omkring på tallriken och jag kände hur det vände sig i huvudet på mig. Varför i hela friden hade jag insisterat detta?! Jag förstår mig inte på migsjälv ibland. Man doppar de levande bitarna i sesamolja smaksatt med salt och tuggar väl. Efter flera panikattacker och skrik fick jag mod. I huvudet tänkte jag: SKÄRP DIG NU! Det är så lätt att sitta hemma och kolla på YouTube och tycka att det är en bra idé men när man sitter och ser de krälande krypen så är man inte så morsk. Dock gick det förvånansvärt smärtfritt och jag kan nu kryssa av detta på min bucket list. Det smakade mest sesamolja och salt. Dock kan jag inte rekommendera huvudet. Man får sig några överraskningar när saker spricker i munnen och oavsett hur mycket man tuggar så blir det bara mer och mer inte mindre. Tugga väl, svälj och tänk på något annat.


Räkorna var succé. Jag kommer definitivt att gå tillbaka hit bara för att äta räkor och skaldjur. Tillagad bläckfisk och annat gott från havet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar