2011-02-05

Torsdag kväll...sedan fredagkväll...

...torsdag, var kvällen då vi först var hemma hos mig och Pauline (min rumskamrat, har kallat henne sambo förut men känner att jag är inte riktigt redo för s-ordet än, det är för nytt, vi har ju bara bott ihop i lite mer än en vecka), för "predrinks" som Pauline kallar det, eller "pregaming" som de amerikanska tjejerna: Smashley (smeknamn, hon heter Ashley) och V (Veronica) kallar det. Jag hade ju köpt lite vin på Gall&Gall plus besökt Chinatown och hittat Soju. För er som inte vet vad det är (jag visste inte heller riktigt) så är det sprit från Korea. Om det är risbrännvin eller likande vet jag faktiskt inte (kolla Wikipedia). Hursomhelst, det var ganska gott. Inte speciellt starkt. I koreanska filmer så ser man hur alla dricker shots med Soju och grimaserar som galningar. De borde prova jägermeister eller vodka. Sojun smakade som utspädd sprit, väldigt lättdrickbart.

Sedan gick vi ut till Coco's som ligger vid Rembranstplan, uttalas så det men stavas säkert annorlundah. Det var väldigt trevligt och massor av folk, inte bara utbytesstudenter utan även holländare.

Igår, fredags hände det inte mycket. Jag var och handlade på Dirk van der Dirk, ingen aning vad det heter, hittar bara på namn numera eftersom holländskan är svår. Sedan så kom tjejerna över till oss för snacks, även om vi inte hade några snacks och gick sedan till Vish (??? frågade vad han hette 100 ggr på torsdagskvällen, kommer fortfarande inte ihåg vad han heter. Han är fransk och vän till Pauline och bor i området, dock är hans namn svåruttalat vilket skapar problem för mig) och sedan gick de andra till Sugarfactory medan jag gick hem till mig och drack te. Att vara förkyld är något som jag hatar. Man är inte tillräckligt sjuk för att ligga hemma hela dagarna och lata sig men man är inte tillräckligt frisk för att kunna göra något vettigt.
förhoppningsvis ska denna kur bota mig (tack mamma för medicinen!)
Idag ska vi äta bagels till brunch och sen ska jag plugga.

2 kommentarer:

  1. Åh, soju! Vad kostade den? Vet att det finns folk här i Sverige som avgudar det (säkert för att det inte finns här) men jag har inte fattat dess storhet ännu.

    SvaraRadera
  2. öh,typ 3 Euro, billigare än i Sverige. Har hört att man får beställa från Systembolaget och så kostar det typ 300 för en pytteliten flaska.

    SvaraRadera